Založ si blog

Rast predplatiteľov Netflixu sa po pandemickom boome spomaľuje, akcie sa prepadli o 11%

Streamingový kráľ Netflix čelí stále silnejšej konkurencii a celkovo slabnúcemu dopytu nových zákazníkov kvôli uvoľňovaniu pandemických opatrení. Slabšie výsledky úvodom roka priniesli pokles akcií.

Spoločnosť Netflix Inc. uviedla, že pomalšia produkcia televíznych programov a filmov počas pandémie poškodila rast predplatiteľov v prvom štvrťroku, keď v utorok klesol podiel najväčšej streamovacej služby na svete o 11%.

Zhruba 3,98 milióna ľudí sa zaregistrovalo do siete Netflix od januára do marca, čo je podľa prieskumu analytikov spoločnosti Refinitiv pod priemernou projekciou 6,25 milióna ľudí.

Netflix odhaduje, že v druhom štvrťroku pridá iba 1 milión nových streamovacích zákazníkov. Analytici očakávali predpoveď takmer 4,8 milióna.

Zdá sa, že s postupným očkovaním a uvoľňovaním opatrení súvisiacich s pandémiou koronavírusu sa postupne ochladzuje aj rýchly nárast predplatiteľov Netflixu.

Akcie Netflixu klesli o 11% po uzatvorení trhu v post-markete na 489,28 USD, čím sa zmenšila trhová kapitalizácia spoločnosti o 25 miliárd dolárov. Akcie spoločnosti pritom vzrástli za posledných 12 mesiacov o 27% v porovnaní s 63% nárastom technologického indexu Nasdaq Composite.

CFD World-Kristoff-Vypredaj-Netflix-po-prepade-novych-zakaznikov

CFD World-Kristoff-Vypredaj-Netflix-po-prepade-novych-zakaznikov

Zdroj: https://www.google.com/finance/quote/NFLX:NASDAQ?window=5Y

Netflix uviedol, že neverí, že sa v tomto štvrťroku významne zmenila konkurencia alebo ovplyvnila ich nové registrácie.

Spoločnosť predpokladala, že rast členstva sa zrýchli v druhej polovici roka, keď okrem iných titulov uvedie nové série „You“, „Money Heist“ a „The Witcher“ a akčného filmu „Red Notice“.

Analytici predpokladajú, že ľudia budú tráviť menej času streamovaním kvôli rozšírenému očkovaniu proti vírusu COVID-19.

Konkurenčné mediálne spoločnosti vyhlásili streaming za svoju prioritu a utrácajú miliardy, aby konkurovali Netflixu. Walt Disney Co’s Disney+ prekročil v marci 100 miliónov predplatiteľov. Celkový počet streamujúcich zákazníkov Netflixu bol na konci marca 207,6 milióna.

Podiel Netflixu na nových amerických predplatiteľoch sa v priebehu štvrťroka znížil na 8,5%, čo je pokles zo 16,2% v rovnakom období pred rokom, uvádza Kantar Media.

Počas tohto štvrťroka Netflix stratil jeden zo svojich najpopulárnejších titulov, keď sa komédia „The Office“ presunula do streamovacej služby Peacock spoločnosti Comcast Corp.

Celkový počet nových zákazníkov Netflixu v Európe bol 1,8 milióna, v Ázii 1,36 milióna a v Latinskej Amerike 360 000.

„Čo sa neočakávalo, bola sila spomalenia na medzinárodných trhoch, kde je konkurencia výrazne nižšia,“ uviedol analytik eMarketer Eric Haggstrom.

Spoločnosť v prvom štvrťroku zarobila 3,75 USD na akciu, čím prekonala odhady analytikov na 2,97 USD za akciu. Tržby sa zvýšili na 7,16 miliárd dolárov z 5,77 miliárd dolárov v priebehu tohto štvrťroka.

Čistý príjem stúpol na 1,71 miliardy dolárov, alebo 3,75 dolárov na akciu, zo 709 miliónov dolárov alebo 1,57 dolárov na akciu o rok skôr.

Americká ekonomika naberá na obrátkach

22.04.2021

K posilnenému rastu americkej ekonomiky prispelo hneď niekoľko faktorov vrátane vyššej dôvery spotrebiteľov a ich nákupom a rýchleho tempa očkovania. Veľký optimizmus budí fakt, že rastie viacero sektorov vrátane cestovného ruchu. Americká ekonomika nabrala na rýchlosti na jar na základe rastúcej dôvery spotrebiteľov, uviedol Federálny rezervný systém v stredu [...]

„Optimistickí“ tvorcovia politiky Fedu očakávajú, že americká ekonomika bude silno rásť

15.04.2021

Tvorcovia politík Federálneho rezervného systému sú ohľadom ekonomického výhľadu USA optimistickí. Dôvodom je rastúci počet očkovaných Američanov a fakt, že vládna pomoc sa postupne dostáva do domácností a podnikov. Prezident Richmondského Fedu Thomas Barkin porovnal pandemickú ekonomiku s horskou dráhou, ktorá sa zastavila tesne pred vzrušujúcim vysokorýchlostným [...]

Ropa poklesla: lockdown v európskych krajinách vyvolávajú obavy z dopytu

29.03.2021

Niekoľkodňové zablokovanie Suezského prieplavu obrovskou kontajnerovou loďou nárast ceny ropy nespôsobil. Príčinou sú rastúce počty pozitívnych prípadov COVID-19 v Európe a vysoký stav zásob. Oživenie dopyt po rope sa zatiaľ nekoná. Ceny ropy minulý štvrtok oslabili kvôli pochybnostiam o rýchlosti oživenia svetového dopytu po rope napriek tomu, že zostáva zablokovaný [...]

súdna rada výbor

Výbor odobril odvolanie členov súdnej rady, Mazák a Majerník to odmietajú

24.04.2024 15:20

Koaliční poslanci odvolávanie odôvodňujú stratou dôvery a pochybnosťami o svedomitom výkone právomocí členov.

medveď

V okolí obce Košická Belá sa vodičovi pred autom zjavil medveď

24.04.2024 14:52

Polícia vyzýva na ostražitosť a opatrnosť.

sneh, bratislava, sneženie

SHMÚ upozorňuje na sneženie na severnom Slovensku

24.04.2024 14:21

Meteorológovia vydali výstrahu prvého stupňa.

Londýn, kôň, splašené kone, Household Cavalry, britská vojenská jednotka

Londýnom sa preháňali splašené vojenské kone. Skrotila ich až armáda, hlásia ranených

24.04.2024 14:02

Jeho kôň vrážal do áut neďaleko Buckinghamského paláca.

Štatistiky blogu

Počet článkov: 48
Celková čítanosť: 75539x
Priemerná čítanosť článkov: 1574x

Autor blogu

Kategórie