Založ si blog

Dodávky ropy naďalej rastú. Dohoda zatiaľ nie je na stole

Trh s čiernym zlatom,  naďalej dosahuje nové minimá. Pandémia koronavírusu tlačí dopyt po rope čoraz nižšie, a taktiež cenová vojna medzi Ruskom a Saudskou Arábiou neprospieva tomu aby sa trend komodity v blízkej budúcnosti zmenil.

Očakávalo sa, že prezident USA Donald Trump vyvinie tlak na Rusko a Saudskú Arábiu, aby ukončili svoju cenovú vojnu, ale jeho rozhovory s vodcami oboch krajín mali zatiaľ malý vplyv a ceny naďalej klesajú.

Saudi zvýšia dodávky tento mesiac, ako súčasť ich cenovej vojny s Ruskom, a trh očakáva, že viac ako 2 milióny barelov denne pribudne navyše na trh len od Saudskej Arábie.

Okrem toho má Rusko kapacity na to, aby zvýšilo produkciu 200 000 až 300 000 barelov denne, Irak by mohol zvýšiť produkciu o 200 000 barelov denne a to ešte nezahŕňa produkciu Líbye, kde sú naďalej prítomné exportné blokády. Preto v najbližších dňoch, týždňoch možno až mesiacoch sa trend na trhu s ropou nemusí zmeniť.

Miera prebytku v druhom štvrťroku 2020 a pretrvávajúce oslabenie cien znamenajú, že tlak USA na pokus o stabilizáciu trhu sa bude v nasledujúcom štvrťroku naďalej zvyšovať. Stále však  akékoľvek potenciálne kroky, ktoré zoskupenie OPEC + podnikne v nasledujúcich mesiacoch, nebudú schopné dostať svetový trhy do rovnováhy.

Ceny ropy Brent od začiatku týždňa dosahujú nové minimá, keď sa dostali pod 23 dolárov za barel. Je možné že po množstve nepriaznivých faktorov bude ropa aj naďalej klesať.

Rast predplatiteľov Netflixu sa po pandemickom boome spomaľuje, akcie sa prepadli o 11%

28.04.2021

Streamingový kráľ Netflix čelí stále silnejšej konkurencii a celkovo slabnúcemu dopytu nových zákazníkov kvôli uvoľňovaniu pandemických opatrení. Slabšie výsledky úvodom roka priniesli pokles akcií. Spoločnosť Netflix Inc. uviedla, že pomalšia produkcia televíznych programov a filmov počas pandémie poškodila rast predplatiteľov v prvom štvrťroku, keď v utorok [...]

Americká ekonomika naberá na obrátkach

22.04.2021

K posilnenému rastu americkej ekonomiky prispelo hneď niekoľko faktorov vrátane vyššej dôvery spotrebiteľov a ich nákupom a rýchleho tempa očkovania. Veľký optimizmus budí fakt, že rastie viacero sektorov vrátane cestovného ruchu. Americká ekonomika nabrala na rýchlosti na jar na základe rastúcej dôvery spotrebiteľov, uviedol Federálny rezervný systém v stredu [...]

„Optimistickí“ tvorcovia politiky Fedu očakávajú, že americká ekonomika bude silno rásť

15.04.2021

Tvorcovia politík Federálneho rezervného systému sú ohľadom ekonomického výhľadu USA optimistickí. Dôvodom je rastúci počet očkovaných Američanov a fakt, že vládna pomoc sa postupne dostáva do domácností a podnikov. Prezident Richmondského Fedu Thomas Barkin porovnal pandemickú ekonomiku s horskou dráhou, ktorá sa zastavila tesne pred vzrušujúcim vysokorýchlostným [...]

R1 BB - Slovenská Ľupča, kameň, poklepanie

Odštartovali výstavbu dôležitej cesty na R1. Šoféri sa však na tri roky musia obrniť trpezlivosťou

23.04.2024 18:52

Preťažený úsek, na ktorom pomerne často dochádzalo aj k nehodám, sa konečne skvalitní. Nová štvorprúdová rýchlostná cesta by mala byť hotová do dva a pol roka.

Eurovoľby / Štrasburg / Európsky parlamentu /

Prieskum: Vo voľbách do europarlamentu by uspeli najviac PS, Smer a Hlas

23.04.2024 18:46

Do Európskeho parlamentu by sa nedostali SNS, Slovensko, Za ľudí ani Demokrati.

hazard, hracie automaty, vyherne automaty

Poslanci schválili úplný zákaz pôsobenia herní a kasín na území Banskej Bystrice

23.04.2024 18:38

Mestskí poslanci posledných viac ako desať rokov pravidelne diskutovali o regulácii hazardných hier, ale nikdy ich úplne nezakázali.

Peter Náhlik

Parlamentný výbor chce od poslanca Náhlika vysvetlenie k jeho majetkovým pomerom

23.04.2024 17:45

Mal by vysvetľovať, prečo neuviedol v majetkovom priznaní za rok 2022, že vlastní vilu v Bratislave.

Štatistiky blogu

Počet článkov: 48
Celková čítanosť: 75527x
Priemerná čítanosť článkov: 1573x

Autor blogu

Kategórie