Založ si blog

Ocenenie pre rýchlo rastúci fin-tech sa strojnásobí na 5, 5 miliárd dolárov

Možnosti v online predaji sú prakticky neobmedzené. Checkout.com ako servisná firma pre eshopy neuveriteľne narástla.

Obdobie uplynulých týždňov prinieslo rapídny nárast v sektore E-commerce. Je to dôsledok toho, že sa viac ľudí rozhodlo nakupovať a platiť za tovar online, aby dodržali pravidlá sociálneho odstupu kvôli COVID-19. Spoločnosť, ktorá poskytuje služby online obchodníkom s cieľom pomôcť im riadiť ich transakcie, oznámila investičný stimul.

Spoločnosť ponúka ako široké spektrum platobných metód pre svojich klientov, tak aj možnosť prijímať a posielať platby v 150 menách. Firma oznámila, že navýšila finančné prostriedky vo výške ďalších 150 miliónov dolárov, čo predstavuje sériu B, čo ich katapultuje na ocenenie začínajúcich firiem v Londýne na 5,5 miliárd dolárov po použití peňazí.

Je to ešte ďalší znak toho, že zatiaľ čo niektoré začínajúce podniky a odvetvia pociťujú obrovské nedostatky, stále existujú veľké a veľmi lukratívne oblasti podnikania, v ktorých spoločnosti pokračujú v raste a investori sú aj naďalej veľmi aktívni.

Checkout.com funguje od roku 2012, kedy bol založený, a medzi hlavné ciele financovania bude posilnenie jeho rozpočtu (dostupná hotovosť je teraz viac ako 300 miliónov dolárov) a viac investícií do výskumu a vývoja, so špecifickou zamerať sa na technológiu budovania s cieľom ďalej zjednodušiť a zrýchliť finančné vysporiadanie.

Financovanie vedie spoločnosť Coatue. Medzi ďalšie v tomto kole patria Insight Partners, DST Global, Blossom Capital a Singapurský štátny fond (GIC). Niektoré z nich sú opakovaní investori, ktorí v máji 2019 podporili spoločnosť Checkout.com sumou 230 miliónov dolárov. Okrem toho, že Checkout.com je ziskový projekt, počet transakcií rýchlo rastie. Medzi májom 2019 a májom 2020 sa počte transakcií zvýšil až o 250%.

Rast predplatiteľov Netflixu sa po pandemickom boome spomaľuje, akcie sa prepadli o 11%

28.04.2021

Streamingový kráľ Netflix čelí stále silnejšej konkurencii a celkovo slabnúcemu dopytu nových zákazníkov kvôli uvoľňovaniu pandemických opatrení. Slabšie výsledky úvodom roka priniesli pokles akcií. Spoločnosť Netflix Inc. uviedla, že pomalšia produkcia televíznych programov a filmov počas pandémie poškodila rast predplatiteľov v prvom štvrťroku, keď v utorok [...]

Americká ekonomika naberá na obrátkach

22.04.2021

K posilnenému rastu americkej ekonomiky prispelo hneď niekoľko faktorov vrátane vyššej dôvery spotrebiteľov a ich nákupom a rýchleho tempa očkovania. Veľký optimizmus budí fakt, že rastie viacero sektorov vrátane cestovného ruchu. Americká ekonomika nabrala na rýchlosti na jar na základe rastúcej dôvery spotrebiteľov, uviedol Federálny rezervný systém v stredu [...]

„Optimistickí“ tvorcovia politiky Fedu očakávajú, že americká ekonomika bude silno rásť

15.04.2021

Tvorcovia politík Federálneho rezervného systému sú ohľadom ekonomického výhľadu USA optimistickí. Dôvodom je rastúci počet očkovaných Američanov a fakt, že vládna pomoc sa postupne dostáva do domácností a podnikov. Prezident Richmondského Fedu Thomas Barkin porovnal pandemickú ekonomiku s horskou dráhou, ktorá sa zastavila tesne pred vzrušujúcim vysokorýchlostným [...]

HIMARS

USA ohlásili nákupy vojenského materiálu pre Ukrajinu za šesť miliárd, vybavenie však zrejme nedorazí niekoľko rokov

26.04.2024 21:43

Na dodanie materiálu si však budú musieť Ukrajinci počkať, lebo proces jeho obstarávania je len na začiatku.

Palestína / Deti / Pásmo Gazy /

v Pásme Gazy zomrelo bábätko zachránené z maternice umierajúcej matky

26.04.2024 18:51

Izrael aj napriek medzinárodnému pobúreniu stále hrozí, že podnikne pozemnú operáciu v meste Rafah.

parlament

Amnesty International kritizuje návrhy týkajúce sa RTVS, neziskových organizácií a rodných čísel

26.04.2024 18:30

Organizácia vyzýva na dodržiavanie princípov a ochranu právneho štátu, slobodu združovania a prejavu i na právo na informácie a na ochranu pred diskrimináciou.

Záborská , vašečka

Poslanci ukončili piatkové rokovanie debatou k sexuálnej výchove

26.04.2024 18:25

Poslanci Vašečka a Záborská chcú podmieniť výchovu a vzdelávanie v oblasti sexuálneho správania informovaným súhlasom rodičov.

Štatistiky blogu

Počet článkov: 48
Celková čítanosť: 75584x
Priemerná čítanosť článkov: 1575x

Autor blogu

Kategórie