Založ si blog

Ocenenie pre rýchlo rastúci fin-tech sa strojnásobí na 5, 5 miliárd dolárov

Možnosti v online predaji sú prakticky neobmedzené. Checkout.com ako servisná firma pre eshopy neuveriteľne narástla.

Obdobie uplynulých týždňov prinieslo rapídny nárast v sektore E-commerce. Je to dôsledok toho, že sa viac ľudí rozhodlo nakupovať a platiť za tovar online, aby dodržali pravidlá sociálneho odstupu kvôli COVID-19. Spoločnosť, ktorá poskytuje služby online obchodníkom s cieľom pomôcť im riadiť ich transakcie, oznámila investičný stimul.

Spoločnosť ponúka ako široké spektrum platobných metód pre svojich klientov, tak aj možnosť prijímať a posielať platby v 150 menách. Firma oznámila, že navýšila finančné prostriedky vo výške ďalších 150 miliónov dolárov, čo predstavuje sériu B, čo ich katapultuje na ocenenie začínajúcich firiem v Londýne na 5,5 miliárd dolárov po použití peňazí.

Je to ešte ďalší znak toho, že zatiaľ čo niektoré začínajúce podniky a odvetvia pociťujú obrovské nedostatky, stále existujú veľké a veľmi lukratívne oblasti podnikania, v ktorých spoločnosti pokračujú v raste a investori sú aj naďalej veľmi aktívni.

Checkout.com funguje od roku 2012, kedy bol založený, a medzi hlavné ciele financovania bude posilnenie jeho rozpočtu (dostupná hotovosť je teraz viac ako 300 miliónov dolárov) a viac investícií do výskumu a vývoja, so špecifickou zamerať sa na technológiu budovania s cieľom ďalej zjednodušiť a zrýchliť finančné vysporiadanie.

Financovanie vedie spoločnosť Coatue. Medzi ďalšie v tomto kole patria Insight Partners, DST Global, Blossom Capital a Singapurský štátny fond (GIC). Niektoré z nich sú opakovaní investori, ktorí v máji 2019 podporili spoločnosť Checkout.com sumou 230 miliónov dolárov. Okrem toho, že Checkout.com je ziskový projekt, počet transakcií rýchlo rastie. Medzi májom 2019 a májom 2020 sa počte transakcií zvýšil až o 250%.

Rast predplatiteľov Netflixu sa po pandemickom boome spomaľuje, akcie sa prepadli o 11%

28.04.2021

Streamingový kráľ Netflix čelí stále silnejšej konkurencii a celkovo slabnúcemu dopytu nových zákazníkov kvôli uvoľňovaniu pandemických opatrení. Slabšie výsledky úvodom roka priniesli pokles akcií. Spoločnosť Netflix Inc. uviedla, že pomalšia produkcia televíznych programov a filmov počas pandémie poškodila rast predplatiteľov v prvom štvrťroku, keď v utorok [...]

Americká ekonomika naberá na obrátkach

22.04.2021

K posilnenému rastu americkej ekonomiky prispelo hneď niekoľko faktorov vrátane vyššej dôvery spotrebiteľov a ich nákupom a rýchleho tempa očkovania. Veľký optimizmus budí fakt, že rastie viacero sektorov vrátane cestovného ruchu. Americká ekonomika nabrala na rýchlosti na jar na základe rastúcej dôvery spotrebiteľov, uviedol Federálny rezervný systém v stredu [...]

„Optimistickí“ tvorcovia politiky Fedu očakávajú, že americká ekonomika bude silno rásť

15.04.2021

Tvorcovia politík Federálneho rezervného systému sú ohľadom ekonomického výhľadu USA optimistickí. Dôvodom je rastúci počet očkovaných Američanov a fakt, že vládna pomoc sa postupne dostáva do domácností a podnikov. Prezident Richmondského Fedu Thomas Barkin porovnal pandemickú ekonomiku s horskou dráhou, ktorá sa zastavila tesne pred vzrušujúcim vysokorýchlostným [...]

Základná škola Podsadek, Stará Ľubovňa, Rómovia

Ministerstvo školstva chce z plánu obnovy zaplatiť výchovnú šou. Odborník nápad kritizuje

07.05.2024 07:00

Rómska komunita je zámerom pobúrená, rezort však nápad obhajuje

Rusko, Deň víťazstva, Červené námestie, vojna na Ukrajine

ONLINE: Rusi chcú navýšiť raketový arzenál, odradiť nepriateľov 'testovať sily Ruska'

07.05.2024 06:25

Rusi zvyšujú výrobu zbraní. USA predpokladajú, že tento rok vyrobí Rusko viac munície ako všetkých 32 členov NATO dohromady.

Hrad Likava, Likavka, Ružomberok

Najväčší hrad na Liptove opravia za milióny eur. Pre návštevníkov chystajú novinky

07.05.2024 06:00

Stredovekej pamiatke „odklepli“ veľký balík peňazí. Pribudnú tam nové priestory aj moderné prvky.

Ukrajina,

Škoda ukrajinských zbraní na zničenie Krymského mosta? Rusi si už našli iné vojenské trasy

07.05.2024 06:00

Organizácia Molfar sa pozrela na železničnú dopravu prúdiacu po Krymskom moste. Vyzerá to tak, že z vojenského hľadiska to nie je významný terč.

Štatistiky blogu

Počet článkov: 48
Celková čítanosť: 75720x
Priemerná čítanosť článkov: 1578x

Autor blogu

Kategórie