Založ si blog

Aká je budúcnosť Boeingu? Aj napriek veľkým rizikám je trh mierne optimistický a čaká nárast ceny akcií

Americký gigant vo výrobe lietadiel očakáva predaj vyše 18-tisíc komerčných lietadiel v najbližších desiatich rokoch. To je o 11 % percent menej, ako trh predikoval ešte minulý rok. Toto číslo však nevyzerá zle v porovnaní s 90 % prepadom leteckej prepravy počas koronakrízy.

Akcie spoločnosti Boeing sa v utorok prepadli o 6,8% po tom, čo výrobca lietadiel znížil svoju dlhodobú predpoveď dopytu po komerčných lietadlách s odvolaním sa na pretrvávajúce výzvy v dôsledku pandémie COVID-19.

Boeing (BA) teraz predpovedá, že globálne letecké spoločnosti budú v nasledujúcom desaťročí potrebovať 18 350 komerčných lietadiel v hodnote približne 2,9 bilióna dolárov, čo predstavuje oproti prognózam na rok 2019 zníženie o 11%. Spoločnosť tiež predpovedá, že celková trhová hodnota dopytu po leteckých výrobkoch a službách v nasledujúcich 10 rokoch poklesne na 8,5 bilióna dolárov z 8,7 bilióna dolárov očakávaných v minulom roku.

Boeing uviedol, že letecké spoločnosti na celom svete sa začali zotavovať z viac ako 90%-tného poklesu osobnej dopravy a výnosov začiatkom tohto roka, úplné zotavenie však bude trvať roky.

Okrem toho letecký gigant upravil svoju 20-ročnú prognózu dopytu po komerčných lietadlách. Spoločnosť plánuje dodávku 43 110 komerčných lietadiel na celom svete v priebehu nasledujúcich dvoch desaťročí, čo predstavuje pokles o 2% oproti odhadom 44 040 lietadiel z roku 2019.

6. októbra analytik spoločnosti Credit Suisse Robert Spingarn zvýšil cenový cieľ akcie na 184 dolárov (15,3% rastový potenciál) zo 154 dolárov. Spingarn však opätovne zdôraznil rating Hold s odvolaním sa na niekoľko negatívnych rizík vrátane „zvýšeného finančného pákového efektu, preukázanej nestability, zvýšenej pravdepodobnosti problémov s budúcim vývojom (v dôsledku hromadného prepúšťania) a zvýšenej neistoty.

V súčasnosti má Wall Street opatrne optimistický výhľad na akciový trh. Konsenzus analytika spoločnosti Moderate Buy je založený na 8 nákupoch, 8 hold a 1 predaji. Ak akcie klesnú medziročne takmer o 49%, znamená to, že priemerná cieľová cena 189,25 USD znamená rastový potenciál okolo 18,6% oproti súčasnej úrovni.

Rast predplatiteľov Netflixu sa po pandemickom boome spomaľuje, akcie sa prepadli o 11%

28.04.2021

Streamingový kráľ Netflix čelí stále silnejšej konkurencii a celkovo slabnúcemu dopytu nových zákazníkov kvôli uvoľňovaniu pandemických opatrení. Slabšie výsledky úvodom roka priniesli pokles akcií. Spoločnosť Netflix Inc. uviedla, že pomalšia produkcia televíznych programov a filmov počas pandémie poškodila rast predplatiteľov v prvom štvrťroku, keď v utorok [...]

Americká ekonomika naberá na obrátkach

22.04.2021

K posilnenému rastu americkej ekonomiky prispelo hneď niekoľko faktorov vrátane vyššej dôvery spotrebiteľov a ich nákupom a rýchleho tempa očkovania. Veľký optimizmus budí fakt, že rastie viacero sektorov vrátane cestovného ruchu. Americká ekonomika nabrala na rýchlosti na jar na základe rastúcej dôvery spotrebiteľov, uviedol Federálny rezervný systém v stredu [...]

„Optimistickí“ tvorcovia politiky Fedu očakávajú, že americká ekonomika bude silno rásť

15.04.2021

Tvorcovia politík Federálneho rezervného systému sú ohľadom ekonomického výhľadu USA optimistickí. Dôvodom je rastúci počet očkovaných Američanov a fakt, že vládna pomoc sa postupne dostáva do domácností a podnikov. Prezident Richmondského Fedu Thomas Barkin porovnal pandemickú ekonomiku s horskou dráhou, ktorá sa zastavila tesne pred vzrušujúcim vysokorýchlostným [...]

Štefan Harabin

Harabin vyzval ľudí, aby išli voliť. Svoj hlas dá Pellegrinimu

28.03.2024 09:00

Podľa Harabina sa Pellegrini prihlásil k častiam programu, ktorý presadzoval v prvom kole.

Vladimir Putin

Rusko nezaútočí na Pobaltie, Poľsko či Česko, je to úplný nezmysel, ide len o strašenie ľudí, tvrdí Putin

28.03.2024 08:00, aktualizované: 08:28

"Voči týmto štátom nemáme žiadne agresívne úmysly," povedal ruský prezident.

Joe Lieberman

Zomrel Joe Lieberman, bývalý demokratický senátor a kandidát na viceprezidenta

28.03.2024 07:42

Vo veku 82 rokov zomrel dlhoročný americký senátor a vplyvná, hoci kontroverzná osoba v rámci Demokratickej strany.

Škola / Školstvo / Žiak /

Školákom sa začali veľkonočné prázdniny, do lavíc sa vrátia o týždeň

28.03.2024 07:30

Veľkonočné prázdniny sú pre školákov posledným dlhším voľnom pred koncom školského roka.

Štatistiky blogu

Počet článkov: 48
Celková čítanosť: 75284x
Priemerná čítanosť článkov: 1568x

Autor blogu

Kategórie