Založ si blog

EMA sa postavila za bezpečnosť vakcíny AstraZeneca

Európska agentúra pre lieky (EMA) včera, vo štvrtok 18.03.2021 uviedla, že vakcína od spoločnosti AstraZeneca nesúvisí s celkovým zvýšeným rizikom vzniku krvných zrazenín. Inak povedané, celkové výhody vakcíny prevažujú na rizikami.

CFD World-Kristoff-Europa-sa-postavila-za-AstraZeneca

CFD World-Kristoff-Europa-sa-postavila-za-AstraZeneca

Zdroj: https://www.google.com/finance/quote/AZN:NASDAQ?window=5Y

Pozitívne však nepôsobia závery zo štúdie uverejnenej v The New England Journal of Medicine, v ktorej sa zistilo, že vakcína AstraZeneca je neúčinná proti juhoafrickému variantu vírusu SARS-CoV-2.

Aj keď spoločnosť AstraZeneca čelila a čelí negatívnym faktorom, kedy vo viacerých krajinách bolo pozastavené očkovanie ich vakcínou, treba vziať do úvahy, že počas pandémie nepredáva svoju vakcínu so ziskom. A preto akékoľvek pozastavenie používania vakcíny neovplyvní zisk spoločnosti v tomto roku. K zvýšeniu ceny príde pravdepodobne po pandémii, kedy spoločnosť zvýši príjmy a prinesie zisk. To zvyšuje kapacitu na tri miliardy dávok ročne. To znamená, že AstraZeneca má infraštruktúru potrebnú na to, aby sa stala lídrom na trhu. Ak sa vyriešia problémy s vakcínami spoločnosti AstraZeneca, produkt by mohol priniesť miliardové príjmy.*

Spoločnosť sa nezameriava a nespolieha len na predaj vakcín proti koronavírusu. AstraZeneca predáva širokú škálu produktov a predaj výrobkov v roku 2020 medziročne stúpol o 10% na viac ako 25 miliárd dolárov. To znamená, že posledné správy o vakcíne AstraZeneca pravdepodobne nie sú dôvodom na poplach. Celkové portfólio produktov spoločnosti AstraZeneca by malo v nasledujúcich rokoch zvýšiť zisk z čoho budú v konečnom dôsledku profitovať dlhodobí investori.

CFD World-Kristoff-Europa-sa-postavila-za-AstraZeneca

CFD World-Kristoff-Europa-sa-postavila-za-AstraZeneca

Zdroj: https://money.cnn.com/quote/forecast/forecast.html?symb=AZN

V nasledujúcich 12 mesiacoch 23 analytikov predpovedá vývoj ceny spoločnosti odlišne. Stredný cieľ predstavuje 65,85 USD za akciu, najvyššia odhadovaná cena v nasledujúcich 12 mesiacoch je 78,92 USD za akciu a najnižšia 47,54. Medián odhadu predstavuje nárast o + 31,51% oproti poslednej cene 50,07 USD za akciu.

Akcie spoločnosti sa obchodujú od júla 2020 v miernom klesajúcom trende a držia sa blízko cenového pásma z pred roka v okolí 50,00 USD za jednu akciu, niektorí investori to môžu považovať za support pre nákup akcií do svojho portfólia.

 

Rast predplatiteľov Netflixu sa po pandemickom boome spomaľuje, akcie sa prepadli o 11%

28.04.2021

Streamingový kráľ Netflix čelí stále silnejšej konkurencii a celkovo slabnúcemu dopytu nových zákazníkov kvôli uvoľňovaniu pandemických opatrení. Slabšie výsledky úvodom roka priniesli pokles akcií. Spoločnosť Netflix Inc. uviedla, že pomalšia produkcia televíznych programov a filmov počas pandémie poškodila rast predplatiteľov v prvom štvrťroku, keď v utorok [...]

Americká ekonomika naberá na obrátkach

22.04.2021

K posilnenému rastu americkej ekonomiky prispelo hneď niekoľko faktorov vrátane vyššej dôvery spotrebiteľov a ich nákupom a rýchleho tempa očkovania. Veľký optimizmus budí fakt, že rastie viacero sektorov vrátane cestovného ruchu. Americká ekonomika nabrala na rýchlosti na jar na základe rastúcej dôvery spotrebiteľov, uviedol Federálny rezervný systém v stredu [...]

„Optimistickí“ tvorcovia politiky Fedu očakávajú, že americká ekonomika bude silno rásť

15.04.2021

Tvorcovia politík Federálneho rezervného systému sú ohľadom ekonomického výhľadu USA optimistickí. Dôvodom je rastúci počet očkovaných Američanov a fakt, že vládna pomoc sa postupne dostáva do domácností a podnikov. Prezident Richmondského Fedu Thomas Barkin porovnal pandemickú ekonomiku s horskou dráhou, ktorá sa zastavila tesne pred vzrušujúcim vysokorýchlostným [...]

Peniaze, euro, kufrík

Rakúski colníci našli na letisku vo Viedni v batožine 700-tisíc eur

28.04.2024 21:39

Rakúski colníci objavili 700 000 eur v hotovosti v batožine na letisku vo Viedni, ktorá patrila dvom bratrancom cestujúcim do Istanbulu.

oheň, kozub, kachle, plameň

Kysucký hotel Marlene horel, požiar strechy už lokalizovali

28.04.2024 19:09

Strechu hotela v Oščadnici zasiahol v nedeľu popoludní požiar, rozšíril sa aj do jeho podkrovných priestorov a ubytovacej časti.

Russia Lenin Death Anniversary

Ruskí komunisti zúria. Tvrdia, že Putinov obľúbený filozof bol silný zástanca fašizmu

28.04.2024 17:00

Komunisti žiadajú prokuratúru, aby posúdila tvorbu filozofa Ivana Iľjina. Riaditeľ školy, ktorú po ňom pomenovali, vidí v pozadí sprisahanie Západu.

spišiak

Ďalšia nehoda politika, Spišiak narazil do plota: Oslepilo ma slnko, vysypali sa na mňa papieriky

28.04.2024 16:54

Poslanec Progresívneho Slovenska Jaroslav Spišiak mal dopravnú nehodu, narazil do plota.

Štatistiky blogu

Počet článkov: 48
Celková čítanosť: 75613x
Priemerná čítanosť článkov: 1575x

Autor blogu

Kategórie